Као из бакине кухиње – старе, добре урмашуце. Ко не воли нека проба да им одоли!
Састојци
За тесто:
- 150 g шећера
- 2 dl уља
- 500 g брашна
- 1 кесица прашка за пециво
- 50 g ораха
За сируп:
- 700 g шећера
- 1/2 l воде
Начин припреме
Од свих састојака замесити тесто да буде глатко и да се не лепи. По потреби додати још брашна.
Од теста направити куглице величине ораха. У сваку куглицу додати пола језгра ораха и рукама формирати облик урмашице.
По жељи виљушком ишарати површину урмашица. Ређати у плех и пећи на 200° C док не добију румену боју.
Док се урмашице пеку, у шерпи на умереној ватри направити сируп од воде и шећера. По жељи додати неколико капи сока од лимуна.
Топле урамшице залити сирупом и оставити да се охладе.