Разљевуша са чварцима и печена паприка пуњена са сиром

Трећа по популарности пита из краја Златибора и околине, одмах после савијаче и проје! За 4 особе.

Састојци

Разљевуша

  • 200 g кукурузног жутог брашна
  • 100 g пшеничног белог брашна
  • 2 јаја
  • 3 кашике уља
  • 200 g зрелог крављег сира
  • 100 g чварака
  • 2 dl млека
  • по потреби вода
  • со

Начин припреме

Од састојака замесити тесто и разлити у плех за печење. Пећи на 200° C док не добије златно жуту боју.
Пре сервирања оставити да се мало прохлади.

Састојци

Паприке са сиром

  • 4 црвене паприке (шиље)
  • 200 g крављег зрелог сира
  • 2 јаја

Начин припреме

Паприке испећи на плотни. Ољуштити и очистити од семенки. Напунити паприке филом од јаја и сира. Запећи у рерни на 180° C 10 минута.
Сервирати са разљевушом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *