Трећа по популарности пита из краја Златибора и околине, одмах после савијаче и проје! За 4 особе.
Састојци
Разљевуша
- 200 g кукурузног жутог брашна
- 100 g пшеничног белог брашна
- 2 јаја
- 3 кашике уља
- 200 g зрелог крављег сира
- 100 g чварака
- 2 dl млека
- по потреби вода
- со
Начин припреме
Од састојака замесити тесто и разлити у плех за печење. Пећи на 200° C док не добије златно жуту боју.
Пре сервирања оставити да се мало прохлади.
Састојци
Паприке са сиром
- 4 црвене паприке (шиље)
- 200 g крављег зрелог сира
- 2 јаја
Начин припреме
Паприке испећи на плотни. Ољуштити и очистити од семенки. Напунити паприке филом од јаја и сира. Запећи у рерни на 180° C 10 минута.
Сервирати са разљевушом.