Планински доручак на 37. Сајму туризма у Београду

На 37. Међународном сајму туризма у Београду, одржаном од 19. до 22. фебруара 2015. године, Регионална развојна агенција Златибор je на заједничком штанду регије Западна Србија представила концепт „Планинског доручка“, који је у поступку заштите као жиг гаранције квалитета.

sajam-turizma-02Концепт „Планински доручак“ креиран је у оквиру пројекта Регионални ланац вредности на подручју међуопштинске сарадње – фаза 2, са циљем да се у хотелима, ресторанима и сеоским домаћинствима у мени уврсте традиционални производи који ће носити жиг квалитета и бити регистровани код Републичког завода за интелектуалну својину, чиме би се постигла специјализација гастрономске понуде Туристичке регије Западна Србија.

Београдски Сајам туризма је највећа туристичка манифестација у југоисточној Европи, са више од 1.100 излагача и 62.000 посетилаца из земље и иностранства. Као догађај међународног карактера, Сајам је послужио је као одлична прилика да се посетиоци упознају са локалном кулинарском традицијом Западне Србије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *