Кљукуша

До пре 35 година, кљукуша је била деликатес и правила се најчешће у посебним приликама као што су венчања, одлазак младих у војску итд. За 4 особе.

Састојци

  • 1 главица лука
  • 5 кромпира средње величине
  • 2 јаја
  • 1 супена кашика брашна
  • 1 кашичица соли
  • 1/2 кашичице сувог рузмарина
  • 0,5 dl уља

Начин припреме

Нарендати кропмир, лук исецкати, додати јаја, брашно и со и уље и рузмарин. Све промешати.
Од масе у науљен плех разлити „палачинке“ пречника 10 cm. Пећи у рерни док не порумене.
Од готових кљукуша направити „сендвиче“ са кајмаком, сиром, сувим месом и киселим млеком.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *