Кукурузни качамак са копривом

За 4 особе

Kačamak se može služiti zasebno, a sa njim se može služiti i sir, kajmak, maslo po volji. Služi se dok je još dobro vruć.

Састојци

  • 800 g кукурузног белог брашна
  • 80 g коприве
  • 1 мања главица лука
  • 200 g младог сира
  • 250 g кајмака
  • 200 g пршуте
  • 0,4 dl уља
  • со, бибер

Начин припреме

Ситно исецкани лук пропржити на мало уља док не омекша.Додати опране и ситно сецкане листове коприве зачинити по укусу сољу и бибером.Пропржити пар минута.Оставити да се охлади.

У посуду за мешање ставити сир, 100 g кајмака и коприву.Све добро промешати да се сједини.
Скувати качамак од кукурузног брашна.Качамак не треба да буде сувише густ да би, кад се мало охлади, могао да се обликује.

У науљену кутлачу до пола ставити качамак и направити улегнуће где се ставља фил.Затворити фил са још мало качамака и у кутлачи формирати лопте.Поступак понављати док се не потроши сав материјал.
Сервирати са остатком качамака и пршутом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *