За 4 особе
Kačamak se može služiti zasebno, a sa njim se može služiti i sir, kajmak, maslo po volji. Služi se dok je još dobro vruć.
Састојци
- 800 g кукурузног белог брашна
- 80 g коприве
- 1 мања главица лука
- 200 g младог сира
- 250 g кајмака
- 200 g пршуте
- 0,4 dl уља
- со, бибер
Начин припреме
Ситно исецкани лук пропржити на мало уља док не омекша.Додати опране и ситно сецкане листове коприве зачинити по укусу сољу и бибером.Пропржити пар минута.Оставити да се охлади.
У посуду за мешање ставити сир, 100 g кајмака и коприву.Све добро промешати да се сједини.
Скувати качамак од кукурузног брашна.Качамак не треба да буде сувише густ да би, кад се мало охлади, могао да се обликује.
У науљену кутлачу до пола ставити качамак и направити улегнуће где се ставља фил.Затворити фил са још мало качамака и у кутлачи формирати лопте.Поступак понављати док се не потроши сав материјал.
Сервирати са остатком качамака и пршутом.