За 12 комада
Планински мед са овог подручја је квалитетан и лековит, какав се само пожелети може!
Састојци
12 палачинка по сопственом опробаном рецепту само замените 1/3 пшеничног брашна хељдиним брашном.
Фил
- 200 g неког несланог младог сира
- 1 јаје
- 5 кашика домаћег пекмеза од шљива
- 100 g крупно млевених ораха
- 2 dl јогурта
- 2 кашике спелтиног брашна
- 120 g маслаца
Начин припреме
Од свих састојака осим маслаца направити фил.Сваку палачинку равномерно премазати филом и прво уролати, а затим од ролне направити пужа и ставити га у добро подмазану модлу за мафине.На сваког пужа ставити по мањи комад маслаца (10 г).
Пећи у рерни на 180° C док палачинке не порумене 20-25 минута.
Сервирати топле, преливене домаћим медом, ситом или пекмезом.