Запечене палачинке од хељде са домаћим пекмезом

За 12 комада

Планински мед са овог подручја је квалитетан и лековит, какав се само пожелети може!

Састојци

12 палачинка по сопственом опробаном рецепту само замените 1/3 пшеничног брашна хељдиним брашном.

Фил

  • 200 g неког несланог младог сира
  • 1 јаје
  • 5 кашика домаћег пекмеза од шљива
  • 100 g крупно млевених ораха
  • 2 dl јогурта
  • 2 кашике спелтиног брашна
  • 120 g маслаца

Начин припреме

Од свих састојака осим маслаца направити фил.Сваку палачинку равномерно премазати филом и прво уролати, а затим од ролне направити пужа и ставити га у добро подмазану модлу за мафине.На сваког пужа ставити по мањи комад маслаца (10 г).

Пећи у рерни на 180° C док палачинке не порумене 20-25 минута.

Сервирати топле, преливене домаћим медом, ситом или пекмезом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *