Гурабије са ситом

Сита је воћни мед добијена од чистог сока воћа без додатака. Слатко, а здраво – регулише ниво холестерола, те је могу користити и дијабетичари.

Састојци

  • 500 g брашна
  • 2 јаја
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 1 dl уља
  • прстохват соде бикарбоне
  • 200 g шећера
  • 1,5 dl киселог млека или јогурта.
  • 100 g сите (сирупа од јабука) + за преливање.

Начин припреме

Од свих састојака умесити тесто које треба да буде еластично, а да се не лепи за прсте. По потреби додати још брашна.

Од теста направити куглице од око 50 g. Сваку куглицу спљоштити тако да се добије облик медењака дебљине 1 cm. У сваку гурабију утиснути коцку шећера. Поређати их на плех и сваку прошарати (прелити) ситом.
Пећина 180° C док не порумене.

Оставити да се охладе и пре сервирања прелити са још сите.
Могу се служити и као бисквит уз кафу или чај.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *