Буковача је укусна и јестива, јача имунитет и одлично је помоћно лековито средство. За 4 особе.
Састојци
- 1 главица црног лука
- 2 чена белог лука
- 100 g шампињона
- 100 g бундеве
- 100 g буковача
- 40 g кајмака
- 2 кашике уља
- 1 l воде
- со, бибер, мускатни орасчић и цимет по укусу
Начин припреме
У шерпи одговарајуће величине загрејати уље и пропржити ситно сецкани лук, бели лук и рендану бундеву (тикву), док бундева не омекша. Након тога додати очишћене исецкане печурке. Наставити пржење уз мешање још неколико минута. Зачинити.
Налити водом и након што прокључа кувати још пар минута.
Штапним миксером промешати чорбу све док се не добије компактна кремаста текстура.
Сервирати са кајмаком.