Чорба од бундеве и печурака

Буковача је укусна и јестива, јача имунитет и одлично је помоћно лековито средство. За 4 особе.

Састојци

  • 1 главица црног лука
  • 2 чена белог лука
  • 100 g шампињона
  • 100 g бундеве
  • 100 g буковача
  • 40 g кајмака
  • 2 кашике уља
  • 1 l воде
  • со, бибер, мускатни орасчић и цимет по укусу

Начин припреме

У шерпи одговарајуће величине загрејати уље и пропржити ситно сецкани лук, бели лук и рендану бундеву (тикву), док бундева не омекша. Након тога додати очишћене исецкане печурке. Наставити пржење уз мешање још неколико минута. Зачинити.
Налити водом и након што прокључа кувати још пар минута.
Штапним миксером промешати чорбу све док се не добије компактна кремаста текстура.
Сервирати са кајмаком.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *